Marinetorvet | Garmin | Lowrance | Furuno | Eagle | Humminbird  

    Forsiden Ophavsret Producenter Om Fishfinder.dk    

Farver og gråtoner

Antallet af farver eller gråtoner er afgørende for hvor god fishfinderen er til at give en grafisk illustration af det returnerede signal.

Den udsendte lydbølge vil reflektere fra bunden og de objekter som findes i vandsøjlen under båden. Fishfinderen vil på skærmen vise en tilsvarende farve eller gråtone.

Når fishfinderen er sat op til et standard farveskema vil en stærk refleksion såsom store fisk (eller rettere fisk med stor svømmeblære) samt bund blive aftegnet med rødt mens vand og mindre fisk vises grønt eller blåt.


Fishfinder farveskala
Standard farveskema

På en fishfinder med et sort/hvidt display vil mørke gråtoner svare til stærke ekkoer.

Des flere farer eller gråtoner som fishfinderen har desto bedre kan den skille ekkoerne fra hinanden. Dermed vil man bedre kunne identificere f.eks. om man er sejlet over en sten eller der er tale om en tæt stime fisk som trykker sig mod bunden. Ligeledes vil detaljer oppe i vandsøjlen som f.eks. springlag eller små fisk bedre kunne identificeres på en fishfinder med mange farver eller gråtoner.

Skærmbilleder fra to forskellige sort/hvide fishfinders med henholdsvis 4 (venstre) og 16 (højre) gråtoner. Begge instrumenter har en opløsning på 128x240. På fishfinderen til højre som har 16 gråtoner ses flere detaljer og fisk kan lettere skelnes fra bund.Skærmbilleder fra to forskellige farve-fishfinders med henholdsvis 16 og 256 farver. Til venstre ses 16 farver med en opløsning på 320x320 pixels. Til højre ses 256 farver med en opløsning på 320x240 pixels.
Annoncer


Webdesign: CMS Danmark